RELEASEBEHEER

Releasebeheer moet ons werk zijn. Niet het uwe!

Zoals de operationele medewerker in uw team maar al te goed weet, is releasebeheer een complexe taak. Alle veranderingen die op stapel stonden, worden in één keer geïmplementeerd en hij is ervoor verantwoordelijk dat geen van die veranderingen elkaar overlappen en dat er niets mis gaat. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. 

Freshservice streeft naar een zo naadloos mogelijk releasebeheer door u de tools in handen te geven waarmee u zelfs de meest onvoorziene conflicten afhandelt. Koppel gerelateerde veranderingen, documenten en testplannen om iedereen op de hoogte te houden en moeiteloos met Freshservice te laten werken.

Verzamel veranderingen en plan vooruit voor elke release

Houd al uw veranderingen bij door ze te koppelen aan een volgende release. Zo dwingt Freshservice u niet alleen een deadline te stellen en u daaraan te houden (wat altijd goed is), maar zorgen we er ook voor dat niemand achterblijft door elke mogelijke verandering voorafgaand aan een release te registreren!

Link changes to the releases and schedule ahead to avoid any disruption in your service desk software
Plan out and test your releases beforehand so that your support system functions smoothly
Let op onaangename verrassingen die uw systeem op D-Day kunnen platleggen

Wees er altijd op voorbereid eventuele onvoorziene conflicten te verhelpen door uw build en testplannen afdoende te documenten. Zo komt u niet alleen goedbeslagen ten ijs, maar weet u ook zeker dat uw team op de hoogte is. Het uitrollen van een release is per slot van rekening meer dan het implementeren van een verzameling veranderingen in de hoop dat alles goed uitpakt.

Koppel gerelateerde veranderingen aan elkaar en houd iedereen op de hoogte

Bij elke nieuwe release is het hetzelfde liedje. Er zijn altijd mensen die absoluut zeker willen weten dat hun veranderingen correct zijn geïmplementeerd. Daarom hebt u niet alleen de stress van een nieuwe release die moet worden uitgerold, maar ook van de constante navraag daarover.

Dat is nergens meer voor nodig. Freshservice kan nagaan welke veranderingen u in een release hebt geïmplementeerd en automatisch meldingen sturen aan al uw aanvragers. Zo kunt u na elke release in alle welverdiende rust van dat glas champagne genieten. 

Send automatic release notification to requesters and everyone involved as soon as it rolls out