SOFTWARE VOOR CONTRACTBEHEER

Automatiseer uw contractbeheersysteem

GRATIS AAN DE SLAG

Waarom uw bedrijf software voor contractbeheer nodig heeft.

De software voor contractbeheer van Freshservice automatiseert en volgt contracten tussen uw IT-ondersteuningsteam en externe leveranciers. Het helpt u details te documenteren en service level agreements te onderhouden tussen uw ondersteuningsteam en uw klanten. U kunt ook meldingen instellen die u waarschuwen wanneer de verloopdatum van een contract nadert, en daar documenten aan koppelen.

Definieer de voor een specifiek account of product aangeboden servicecontracten en ontvang meldingen op basis van de opgegeven periode. Bespaar tijd die u anders kwijt zou zijn aan het beheren en volgen van contracten.


Choose the right type of contract for your assets in Freshservice service desk

Contracttypen

Freshervice ondersteunt drie contracttypen - lease, onderhoud en softwarelicenties. Werk de contract- of leasedetails bij van uw assets en houd deze in de gaten. Stel herinneringen in voor tijdig onderhoud en reparatie van bepaalde CI's. Verlies softwarelicenties met een specifieke looptijd niet uit het oog. Bepaal welk type contract geschikt is voor uw CI.


Volg alle gerelateerde contracten en assets

Koppel CI's aan de juiste contracten. Dit maakt het makkelijker de aan uw producten of accounts gekoppelde contracten bij te houden. Vul uw CMDB aan met de details die nodig zijn voor een ononderbroken service.


Aangepaste contractvelden

De contractindeling varieert afhankelijk van het type contract. Contracten kunnen worden aangepast, zodat ze uitsluitend de benodigde velden bevatten. Bespaar waardevolle tijd dankzij geordende gegevens.
Record and track contract history and activities associated with the CIs

Contractgeschiedenis

Van de volledige contractgeschiedenis is eenvoudig een dossier te maken. Hiermee voorkomt u dat voor elke verlening, vernieuwing of beëindiging verschillende documenten moeten worden gemaakt. Een enkele klik op de contractgeschiedenis geeft u een volledig overzicht van alle wijzigingen en aanpassingen van het contract. 

Contractactiviteiten

Verzoek om verlening en houd het goedkeuringsproces in de gaten rechtstreeks vanuit uw CMDB. Bij uw contracten worden de activiteiten weergegeven die voor elk specifiek contract zijn uitgevoerd en van elk contract wordt de huidig status vermeld. Bewaar alle contractdetails op dezelfde plek, zodat u nooit meer tussen tabbladen hoeft te navigeren.

Systematische goedkeuringen

Moeiteloos een contract opstellen? Sla nieuwe contracten standaard op in conceptstatus. Pas wanneer een contract is goedgekeurd en de opgegeven startdatum wordt bereikt, activeert en synchroniseert u de assets. Geen organisatorische rompslomp meer.


Meldingen aflopende contracten

Slimme servicedeskoplossing voor het verwerken van herinneringen en meldingen. Koppel de contracten aan de betreffende CMDB, stel herinneringen in en denk er niet meer aan. Voor de einddatum van elk contract krijgt u vervolgens een melding. Vernieuw contracten of voer moeiteloos alle benodigde handelingen uit.
Enable Freshservice contract expiry notification to setup a reminder before the end date
Renew or terminate the contract through a simple click

Contracten vernieuwen of verlengen

Wilt u een bestaand contract vernieuwen of het voor een kortere termijn verlengen? Vereenvoudig het proces via uw servicedesk. Voer gewoon de start- en einddatum in voor uw vernieuwing of verlening. Vermeld de goedkeurder en de gerelateerde kosten. Verkrijg moeiteloos goedkeuring voor uw contracten, zonder tussen verschillende tabbladen te hoeven navigeren.

Contracten beëindigen

Beëindig contracten rechtstreeks via uw servicedesk. Waarom blijven goochelen met verschillende portals? Registreer afgelopen contracten in uw CMDB en denk er verder niet meer aan.

Contract Management Features & Benefits:
  • Access contracts from a centralized location in your CMDB
  • Create custom contract types and organize all data related to your contracts
  • Sort your contracts and relevant information easily
  • Minimize risks associated with manual entries
  • Keep tab of a contract's status – approval, renewal, extension, and termination
  • Link CIs to specific contracts
  • View history and monitor recent activities of all contracts 
  • Attach required documents related to a contract
  • Be notified when a contract expires, ahead of time
  • Save time spent on manual tasks

Know more about

Asset Management                                                      CMDB                                                   Vendor Management